Tilgængelighedspolitik

Moderniseringsstyrelsen har fokus på at gøre modst.dk tilgængelig for alle.

Tilgængelighed på internettet er et spørgsmål om at give flest mulige mennesker i flest mulige sitationer adgang til webbaseret information. Det er vores mål, at modst.dk er tilgængelig, ligegyldigt hvilken browser eller hvilket redskab, du anvender, eller om du har funktionsnedsættelse.

Overholder standarder for offentlige websteder

Vores tilgængelighedspolitik baserer sig på World Wide Web Consortium's (W3C's) retningslinjer for tilgængelighed for HTML og CSS, udarbejdet som led i W3C's Web Accessibility Initiative (WAI).

Ændring af tekststørrelse

Modst.dk er konstrueret, så det er muligt at ændre størrelsen på teksten. Brug din browsers almindelige tekstindstillinger (de findes normalt i menuen Vis, i undermenuen Tekststørrelse) eller tast Ctrl++ for at zoome ind, og Ctrl+- for at zoome ud på skærmen.

Tekst til tale

Klik på 'Læs højt' i bjælken under topmenuen for at hente og installere en tekst til tale-afspiller. Programmet er gratis og findes på www.adgangforalle.dk. Når du markerer en tekst og klikker på knappen 'Afspil' på fjernbetjeningen, oversættes teksten automatisk til syntetisk tale.

Titler på links og billeder

For at lette brugen af modst.dk for personer med funktionsnedsættelse har alle links og billeder i videst mulig omfang titler til brug for højtlæsning.

Brug af Flash og JavaScript

Hvis du ikke ønsker at benytte Flash, er der billeder eller HTML-versioner af indholdet de steder, hvor vi benytter JavaScripts. Det anbefales, at JavaScripst er slået til i din browser for at få fuldt udbytte af siden, men siden kan tilgås uden Javascript slået til.

Publikationer og dokumenter

Langt størstedelen af websitets publikationer findes både i en HTML-udgave og i en PDF-udgave. Herudover benyttes Word, Excel og Powerpoint som filformater til almindelige dokumenter.

Vi skal hjælpe hinanden

hvis der er steder på modst.dk, hvor du ikke tilgå information, så kontakt os via modst@modst.dk, og vi vil hjælpe dig, så du kan få adgang til informationen.